اتحاد با امام

راههای جلوگیری از تجاوز دشمنان

اتحاد با امام

راههای جلوگیری از تجاوز دشمنان

دیدگاههای امام خمینی(ره) در مورد مطبوعات

نقش مهم مطبوعات در رشد و صلاح کشور

(( در باب نشریات ، خودتان می دانید که نقش نشریات در هر کشوری از همه چیزها بالاتر است . روزنامه ها و مجلات می توانند که یک کشوری را رشد بدهند به راهی که صلاح کشور است و می توانند که بعکس عمل بکنند ))

صحیفه نور ، ج 14 ، ص 248  11/3/60.

(( .. نشریه بسیار خوب است و در صورتی که محتوای آن محتوای آموزنده باشد و دست اندرکاران آن متعهد باشند ، این نشریه راس همه امور می شود . انسان اگر انصاف داشته باشد ، باید به خاطر مردمی که قلم ها را برای اینها آزاد گذاشته اند ، از قلم و قدمش استفاده کند و دیانت هم اقتضای همین را می کند . ما باید نشریاتمان مفید باشد و اخلاق جامعه را اصلاح کنیم .. ))

همان ، ج 14 ، ص 249  11/3/60

جایگاه خطیر مطبوعات در هدایت و ضلالت جامعه

(( اگر خدای نخواسته قلمهای شما بلغزد و از تعهدی که برای خدا تبارک و تعالی باید داشته باشید غفلت بکنید ، اینجور نیست که تنها به شما و دوستان و هم مذهب و هم دین شما ضرر بزند ، به همه ضرر می زند ، پس یک ضرر کوچک نیست . شما که روزنامه کثیر الانتشاری در دستتان است ، باید توجه کنید که مسئولیت بسیار خطیری پیش مردم و ملت های جهان دارید که اگر ارشاد کنید مردم را بالاتر از طاعت هایی است که در گوشه خانه و یا یک مجلس که چند هزار نفر هستند می باشد . قلم شما اگر ارشادی باشد ، ملت را به راه راست هدایت می کندو می تواند مردم را از انحراف نجات دهد .. ))

همان ،ج 14 ، ص 257 و 258  12/3/60

((باید بدانید که اگر دو هزار مجله چاپ کنید ، لااقل پنج هزار نفر این مجله را می خواهند ، و یک عده کثیری هم آن را مطالعه می کنند . اگر تیتراژ روزنامه ای دویست هزار باشد ، پانصد هزار نفر آن را مطالعه می کنند و اگر انحراف باشد ، پانصد هزار نفر را منحرف می کند و این مسولیت کوچکی نیست . این غیر از معصیتی است که در خانه است . آن هم معصیت است اما نه بزرگی این . هر چه تیراژ شما بیشتر باشد ، باید بیشتر توجه به اصلاح آن بکنید . آنها که می گویند تیراژ بیشتر ، توجه مردم بیشتر است ، پس هر چه می خواهیم می نویسیم ؟ اشتباه می کنند . آنها مسئولیت بیشتر دارند ))

همان ، ج 14 ، ص 249  11/3/60

( مجله نوشتن مسئولیتی بزرگ دارد ، هم پیش خدای تبارک و تعالی ، هم پیش مردم . ممکن است اینها مملکتی را به فساد بکشانند ، اگر کوشش نکنند در اینکه اصلاح کنند ، و اگر آن که می نویسد از روی صلاحدید و مبانی غیر نفسانی و رسوا نکردن مسلمانان و اینطور مسائل باشد ، مجله ها مفید خواهند بود و مردم رو به تباهی نمی روند ))

همان ، ج 14 ص 249  11/3 /60

ضرر رسانه های گروهی مخرب بیشتر از سلاحهای نظامی

(.. ملت عزیز در طول 50 سال سیاه اخیر گرفتار مجلات و روزنامه های تخریب کننده و فاسد کننده نسل جوان او از آنها بدتر سینماها و رادیو تلویزیون بود که با برنامه های خود ، ملت را به حد وافر در آغوش غرب و غرب زده ها غلتانید و ضررهای رسانه های گروهی از خرابی های توپ و تانک ها و سلاحهای مخرب بالاتر و بدتر است ، چه که ضررهای سلاحها گذراست و ضررهای فرهنگی باقی و به نسلهای بعد انتقال پیدا می کند . چنانچه دیدید و می بینید ))

همان ، ج 19 ، ص 109  22/11/63

مطبوعات منحرف دوران ستمشاهی و سوق دادن جوانان بسوی شرق و غرب

(( مجله ها با مقاله ها و عکس های افتضاح بار ، و اسف انگیز و روزنامه ها با مسابقات در مقالات ضد فرهنگی خویش و ضد اسلامی ، با افتخار ، مردم بویژه طبقه جوان موثر را به سوی غرب یا شرق هدایت می کردند ))

همان ، ج 21 ، ص 195 ـ وصیت نامه سیاسی ـ الهی

صدمات فراوان مطبوعات دوران ستمشاهی به اسلام و کشور

((.. ما یکی از گرفتاری های بزرگمان در زمان طاغوت گرفتاری به دست مطبوعات بود . طاغوت مهره هایی که در خدمت او بودند و در خدمت اجانب ، انتخاب می کرد و زبده های آنها را انتخاب می کرد برای اداره مطبوعات و برای تبلیغات به ضد اسلام و به ضد کشور ، لکن با آب و رنگ اسلامی و ملی من نمی دانم که صدمه ای که کشور ما و اسلام از مطبوعات در زمان طاغوت دید بیشتر بود یا صدماتی که از سایر ارگانهای طاغوتی .

مطبوعاتی که حامل پیام ملت و حامل پیام اسلام باید باشد و مبلغ احکام اسلام و مجری احکام اسلام و مهزب جامعه باید باشد و اخلاق را در جامعه باید پخش بدهد اخلاق الهی را ، در زمان طاغوت درست بر عکس همه این معانی ماموریت داشتند که کشورها را با آن تبلیغات دامنه دار این رسانه های طاغوتی ، تمام مسائل اسلامی و تمام مسائل کشوری را به طرف منافع طاغوتی سوق دهند و صدمه ای که اسلام از مطبوعات و رسانه های طاغوتی خورد از کمتر دستگاه هایی خورد و آنقدر که جوان های ما را این مطبوعات فاسد و آن مجله های فاسدتر و آن رادیوو تلویزیونهای فاسد تر به فساد کشیدند معلوم نیست که مراکز فساد آنقدر به فساد کشیده باشند . این مجلات بود و این مطبوعات و این رادیو تلویزیون و تمام این رسانه های گروهی بود که جوانهای ما را به جای اینکه بطرف دانشگاه بکشند بطرف علم و ادب بکشد ، بطرف فساد کشاند ))

بنگاه هدایتی و تربیتی مردم

(( مطبوعات باید یک مدرسه سیار باشند تا مردم را زا همه مسایل روزگار آگاه نمایند و به صورتی شایسته از انحرافات جلوگیری کنند و اگر کسی انحرافی دید با آرامش در رفع آن بکوشند . بطور کلی مطبوعات باید یک بنگاه هدایت باشند ، یعنی به صورتی که اگر دست مردم بیفتد مردم هدایت شوند ))

همان ، ج 18 ، ص 65  26/5/62

تربیت نسل جوان

(( اگر مطبوعات متحول بشود ( و ان شاالله می شود و شده است ) متحول بشود به یک مرکزی که بخواهند تقوا را در جامعه منتشر کنند ، وقتی جوانها و بچه های تازه رس ما وارد می شوند . در میدان فعالیتهای اجتماعی بروند ، دنبال روزنامه ، روزنامه مربی باشد ، گوش کنند به رادیو ، رادیو مربی باشد ، نگاه کنند به تلویزیون ، تلویزیون مربی باشد . نگاه کنند به مجلات ، مجلات مجلاتی باشد که تربیت بکند ، این جوان وقتی که به هر جا توجه کرد ، دید که گوش و چشمش پر شده از تربیت  اینطور بار می آید . اگر رها بشود ، هرزه بار می آید ))

همان ، ج 13 ص 41  4/6/59

بیدارگری توده های مردم

(( باید دانشمند ها فکر بکنند ، مردم را بیدار بکنند قلم تنها فایده ندارد ، اعتماد به دولت ها فایده ندارد ، خود مردم و خود نویسندگان و گویندگان بایدمردم را بیدار کنند و قلمی فایده دارد که بیدارگر توده های مردم باشد .. ))

همان ، ج 17 ، ص 71  13/8/61

خدمت به کشور و اسلام

(( شما حضرات آقایان که در پیروزی انقلاب سهیم بودید و اسلام و ایران مال خودتان است ، سعی کنید قلم ها و زبانهایتان در خدمت انقلاب و به ثمر رسیدن آن که آزادی و استقلال در سایه جمهوری اسلامی و زیر پرچم توحید و اسلام بزرگ است . باشد . سعی کنید روحیه ملت را تقویت نمائید و در مقابل فحاشیهای منحرفین که برای تضعیف روحیه ملت است ، بی دریغ فعالیت نمایید و از تضعیف اشخاص و یا گروههایی که در خدمت جمهوری اسلامی هستند و تضعیف آنان مستقیما خدمت به جهانخوارانی است که در کمین نشسته اند تا از قلمها و زبانهای شما بهره گیری کنند ، بپرهیزید .. ))

همان ، ج 14 ، ص 60  22/11/59

(( .. مطبوعات باید همیشه در خدمت اسلام عزیز و مردم و کشور باشند ))

همان ، ج 12 ، ص 80 2/2/59

(( مجله باید در خدمت کشور باشد ، خدمت به کشور این است که تربیت کند و جوان تربیت کند ، انسان درست کند ، انسان برومند درست کند ، انسان متفکر درست کند تا برای مملکت مفید باشد . مجله باید وقتی کسی بخواند ، ببینید ، اگر مطلبی دارد ، مطلبی باشد که بسیج کند این را برای حفظ استقلال خودش . برای حفظ آزادی خودش . اگر مجله ، این مجله است ، مجله اسلامی است و مجله جمهوری اسلامی . اگر مجله همان مسائل سابق است منتها حالا یک خورده تخفیفش داده اند لکن باز هست ، اگر آن باشد نباید اسمش را مجله جمهوری اسلامی گذاشت ، باید اسمش را مجله طاغوتی گذاشت ))

همان ، ج 8 ، ص 24  14/4/58

(( .. لکن مطبوعات ، سینما ، تلویزیون ، رادیو ، مجله ها ، همه اینها برای خدمت به یک کشور است ، اینها باید در خدمت باشند ، نه اینکه هر که پا شود و یک مجله ای درست کند و هر چه دلش بخواهد در آن باشد و هر عکسی بهتر مشتری داشته باشد توی آن بیندازد . عکسهای مهیج ، عکسهای مهوع در آن بیندازند که مشتریهایش زیاد بشود ، آنوقت اسمش مطبوعات است و ـ عرض می کنم ـ صاحب قلم است و آزادی هم می خواهد !! باید دید تو چه می کنی ، چه خدمتی در ازای به این مملکت می کنی ، با ملتت داری چه می کنی ؟ با قلمت داری بچه های ما را به باد فنا می دهی یا تربیت می کنی ))

همان ، ج 8 ، ص 23  14/4/58

انعکاس آزمانهای ملت

(( .. نقش مطبوعات در کشور منعکس کردن آرمانهای ملت است . مطبوعات باید مثل معلمینی باشند که مملکت را و جوانان را تربیت می کنند و آرمان ملت را منعکس می کنند . در مملکتی که در آن همه خونریزی شد و آن همه ملت ما خون دادند تا اینکه یک جمهوری اسلامی موافق آرا اکثریت قریب به اتفاق محقق شد و دست خائنین کوتاه گردید و دست چپاولگران قطع شد ، اگر ـ مطبوعات ـ در مطبوعات بخواهند باز به پشتیبانی از جنایتکاران و خیانتکاران چیزی بنویسند ، این مطبوعات ما نیست ، این خیانت است . باید مطبوعات آنچه که ملت می خواهند بنویسند ، نه آنچه که برخلاف مسیر است و بر خلاف آمال جامع ملت است .. ))

همان ، ج 6 ، ص 191   26/2/58

(( باید مطبوعات در خدمت کشور باشند ، نه بر ضد انقلاب کشور، مطبوعاتی که بر ضد انقلاب کشور هستند اینها خائن هستند مطبوعات باید منعکس کننده آمال و آرزوی ملت باشند ، مسائلی که ملت می خواهند ، آنها را منعکس بکنند ، البته آزادند که یک مطلب دیگری هم که کسی می گوید منعکس کنند ، لکن در توطئه آزاد نیستند . ما از بعضی مطبوعات توطئه می فهمیم ، برای اینکه می بینیم مسائلی که بر ضد انقلاب است با آب و تاب و با تفسیر و طول می نویسند ، مسائلی که موافق انقلاب است یا نمی نویسند یا با اشاره رد می شوند . اینطور مطبوعات مورد قبول ملت نیست و مردم نمی خرند یک همچو روزنامه ای را و اگر گفته بشود بهشان که این روزنامه ها اینطور است ، مردم خودشان نمی خرند .. ))

همان ، ج 6 ، ص 193  26/2/58

حرکت در مسیر انقلاب

(( .. ملت روزنامه ای را می خواهد که مطابق آرا خودش ، مطابق آرا ملت ، مطابق خواسته های ملت رفتار کند مقاله نویسی نمی خواهد ، قصه نویسی نمی خواهد ، چیزهایی را می خواهد که مطابق مسیر ملت باشد .. ))

همان ، ج 6 ، ص 191  26/2/58

(( .. بطور کلی در هر کشوری مطبوعات آن کشور و تلویزیون و رادیوی آن کشور باید رد مسیر آن ملت و در خدمت ملت باشند . مطبوعات باید ببیند که ملت چه می خواهد ، مسیر ملت چیست ، روشنگری از این طریق داشته باشد و مردم را هدایت کند . اگر مطبوعاتی پیدا بشود ، مسیر آنها بر خلاف مسیر ملت است ، راهی که آنها می روند غیر از راهی است که ملت می روند و این بر فرض اینکه ملت هم و دولت هم اجازه بدهند که بنویسند و بگویند ، لکن مورد تأیید این ملت نمی تواند باشد و نباید آن را حساب کرد که یک رسانه ملی است ))

همان ، ج 7 ، ص 18  8/3/58

(( .. روزنامه از ملت است و برای ملت است و چنانچه بر خلاف مسیر ملت بخواهد یک روزنامه ای یا چیز دیگری رفتار بکند ، خود ملت با او مخالفت می کنند . لازم هم نیست که مخالفتش این باشد که بریزد و بزند و بشکند ، نه اینها این کار را نمی کنند ، لکن روزنامه برای خواننده است ، وقتی خواننده نباشد روزنامه نیست .. ))

همان ، ج 6 ، ص 193   26/2/58

(( .. امروز هم که اقشار برای رسیدن به آزادی واستقلال بپا خواسته اند ، مسئولیت نویسندگان محترم و مسئول به مرحله بسیار حساسی رسیده است . انحراف از راه ملت اگر چه یک قدم باشد ، کمک به تباهی و نیستی ملت شجاع و خیانت به اسلام و مسلمین است . نویسندگان محترم بطور شایسته خواسته های ملت را منعکس کنند و به جنبش بزرگ اسلامی کمک نمایند .. ))

همان ، ج2 ، ص 211 4/8/57

(( .. شما از این به بعد توجه به این معنا داشته باشید که به روی همین مسیر رفتار کنید ، همانطوری که ملت دارد می رود رفتار کنید نه اینکه به اسم آزادی قلم بر خلاف مسیر ملت مشی کنید ))

همان ، ج 13 ، ص 247  15/10/59

(( .. مطبوعات باید به این ملت خدمت کند و باید همان را ه را پیش بگیرند که ملت داشته و بواسطه آن پیروز شده است .. ))

همان ، ج 13 ، ص 247   15/10/59

گسترش تعالیم اسلامی

(( .. آقایان شما نویسندگان الان تکلیف بسیار بزرگی به عهده تان هست ، پیشتر قلم شما را می شکستند ، الان قلم شما باز است لکن استفاده از قلم در راه آزادی هست ، در راه تعالیم اسلامی بکنید . این ملت که می بینید ، تمامشان زیر بیرق اسلام است که وحدت پیدا کردند ، اگرنبود قضیه وحدت اسلامی ، ممکن نبود اجتماع اینها .. ))

همان ، ج 5 ، ص 101   30/11/75

تبیین خدمات جمهوری اسلامی

( از مسائلی که در مطبوعات لازم است این است که مقداری از اوراق خودشان را صرف این کنند که جمهوری اسلامی چه کرده است

از وظایف رادیو و تلویزیون و مجلات و سایر جاها این است که مسائلی که واقع شده است ، بگویند .. ))

هعمان ، ج 13 ، ص 251  15/10/59

انتقاد اصلاحی

(( .. روزنامه ها باید با کسی صورت مخاصمه نداشته باشند بلکه صورت ارشادی داشته باشند ، مطالب را بگویند . انتقادها باید باشد زیرا یک جامعه تا انتقاد نشود اصلاح نمی شود عیب هم در همین جاست چون سر تاپای انسان عیب است و باید این عیبها را انتقاد کرد تا جامعه اصلاح بشود ))

همان ، ج 14 ، ص 259  12/3/60

تشویق تلاشگران عرصه های مختلف

(( .. باشد با اخبار مردم را تعلیم کرد و باید اخبار به صورتی باشد که مفید باشد ، باید کاری شده باشد تا اخبار باشد . آن اشخاصی که در اطراف ایران زحمت می کشند ، وقتی خبرشان را دادید تشویق می شوند . این طور نیست که هم للله کار کنند و چه بنویسید و چه ننویسید ، فرقی نکند . ما مکلفیم تا افراد را در هر رشته تشویق کنیم تا امثالشان زیاد بشود . اگر مطلبی از این طبقه ها در رزونامه آبروی خوبی پیدا می کنند . روزنامه ها مال طبقه سوم است ، مال طبقه اول نیست و این هم نیست که همه اش مال حکومت باشد و از چیزهای حکومتی بنویسید ، این صحیح نیست . به نظر من روزنامه ها برای همه مردم است و همه مردم حق دارند ))

همان ، ج11 ، ص 216  10/6/64

(( رادیو تلویزیون و مطبوعات مال عموم است ـ چنانچه شما هم همین اعتقاد دارید که عموم بر آنها حق دارند ـ از این جهت من به سهم خود خیال دارم که راجع به من کم باشد ، مگر در مواقع حساسی که لازم است که آن هم باید از ما سئوال شود که آیا مطلبی را باید نقل بکنند یا خیر و الا آنچه خوب است در رادیو تلویزیون و مطبوعات باشد ، آن است که برای کشور اثری داشته باشد . مثلا اگر زارعی خوب زراعت کرد و زراعتش خوب بود ، شما این شخص را بجای مقامات کشور در صفحه اول روزنامه بگذارید و زیرش بنویسید  این زارع چگونه بوده است ، این منتشر بشود و یا کارمندی خوب کارکرد و یا اگر طبیبی عمل خوبی انجام داد ، عکس او را در صفحه اول چاپ کنید و بنویسید که این عملش چطور بوده است . این باعث تشویق اطبا می شود و بیشتر دنبال کار می روند . یا مثل اگر کسی کشفی کرد ، باید معضل با عکس و مطلب باشد یا اگر کسی سارقی را دستگیر نمود، و یا یک کشاورز و یا هنرمند و یا جراح ـ که متاسفانه نه اسمشان است و نه عکسشان ! ـ در حالی که اینها لایقند تا در روزنامه ها مطرح شوند .

خلاصه باید اساس تشویق اشخاص باشد که در این کشور فعالیت می کنند ؛ اینها به این کشور حق دارند ، به این روزنامه ها حق دارند ))

همان ، ج 19 ، ص 219  10/6/64

تعیین حدود آزادی در اسلام

(( .. مطبوعات در نشر همه حقایق و واقعیات آزادند . هر گونه اجتماعات و احزاب از طرف مردم در صورتی که مصالح مردم را به خطر نیندازد آزادند و اسلام در تمامی این شوون حد و مرز آن را تعیین کرده است ))

همان ، ج 2 ، ص 280 ، 11/8/57

مصلحت کشور و انقلاب

(( مطبوعات در عین حال که یک موسسه محترم و بسیار موثرند لکن باید روی موازین مطبوعاتی و خدمت به ملت رفتار کنند ، آزادی قلم و آزادی بیان معنایش این نیست که کسی بر ضد مصلحت کشور قلمش آزاد است که بنویسد ، بر خلاف انقلابی که مردم خون پایش داده اند بنویسد ، همچو آزادی صحیح نیست . قلم آزاد است که مسائل را بنویسد لکن نه اینکه توطئه بر ضد انقلاب بکند . بیان آزاد است که مطالبی اگر دارد بنویسد آن هم مطالبی که به او داده می شود ، از همه اشخاص بنویسد بدون توطئه .. ))

همان ، ج 6 ، ص 192   26 / 2/58

مصالح علیه اسلام و کشور

(( .. و نیز به مطبوعات و رسانه های جمعی همین اخطار را اکیدا می کنم ، آزادی غیر از توطئه است و از توطئه های خلاف مصالح علیه اسلام و کشور و ملت جدا جلوگیری می شود و من در صورت احساس خطر جدی ، مسائل را با ملت عزیزم درمیان می گذارم تا ملت دلیر خود تصمیم لازم را بگیرد ، که تا به حال در مسائل مختلف ، تصمیم قاطعانه گرفته است ))

همان ، ج 8 ، ص 219  3/5/58

ضرر رساندن به ملت

(( .. روزنامه هایی که مضر به حال ملت نباشند و روزنامه هایی که نوشته شان گمراه کننده نباشد آزادند ))

همان ، ج 4 ، ص 260   3/11/57

سلب آزادی تحت لوای آزادی

(( .. ما در بعضی مطبوعات ، حالا من اسم مطبوعات را نمی برم لکن در بعضی مطبوعات می بینیم که اینها از آزادی سو استفاده می کنند ، به گمان اینکه یا به خیال اینکه آزادی است می خواهند از مردم آزادی را سلب کنند . این مردم با این زحمتی که در این سالهای طولانی کشیده اند و با این خونهایی که در این دو سال اخیر داده اند می خواهند آزاد باشند ، بعضی مطبوعات می خواهند اینها را ازشان سلب آزادی بکنند ، با اسم آزادی قلم بر خلاف سیر علت عمل بکنند .دست اشخاصی که می خواهند چپاولگری کنند ، بعضی مطبوعات دست آنها را دارند باز می کنند این معنی آزادی نیست ، این معنی خیانت است . اینکه داده می شود به ملت آزادی است ، نه خیانت ،آزادی قلم است ، نه خیانت قلم ، آزادی بیان است ، نه بیان خائنانه ))

همان ، ج6 ، ص 192  26 / 2/58

وابستگی به بیانگان

(( .. تا پنج ماه همه چیز آزاد بود ، همه روزنامه ها و هم مقالات و هم گوینندگان و همه چیزها و همه راه ها باز بود ، حالا هم که باز است . بعد از چند ماه معلوم شد که خوب ، این مطبوعات همچو نیست، یک مطبوعاتی باشد که مثلا یک دسته ای یک عقایدی دارند می خواهند آن عقاید را ذکر بکنند . معلوم شد یک توطئه هایی دارند اینها و از اسرائیل که دشمن بشریت است اینها دارند ارتزاق می کنند و توطئه دارند .. ))

همان ، ج 11 ، ص 191  14/10/58

(( .. یک قلمی است که با صهیونیسم و امثال اینها روابط دارند ، یک روزنامه ای که با بودجه آنها اداره می شود و خودشان تیراژی ندارند تا خود را اداره کنند ، ما باید به اینها بگوییم آزاد هستید ؟! 

کجای دنیا وجود داشته که یک انقلابی بشود و این همه روزنامه داشته باشد ، همه روزنامه ها را می بستند و  ، تنها یک روزنامه ارگان خود حزب مثلا یا خود دولت را می گذاشتند باشد ))

همان ، ج 12 ، ص 91   26/2/59

فتنه انگیزی و ایجاد اختلاف بین مسئولین

(( .. در روزنامه ها مشغول فتنه انگیزی هستند و مشغول این هستند که دولت را با رئیس جمهور ، مجلس را با رئیس جمهور ، رئیس جمهور را با مجلس مخالف کنند و این توطئه ای است که در روزنامه ها ایجاد شده است و باید خود آقایان جلویشان را بگیرند ، قبل از اینکه ملت جلویش را بگیرد ، قبل از اینکه خود ملت بیاید و بی ملاحظه از کسی تمام این روزنامه ها را خفه کند خودشان جلویش را بگیرند ))

همان ، ج 12 ، ص 275  15/5/59

درک ارزش و جایگاه آزادی

(( .. وقتی ما دیدیم که در یک روزنامه ای از یک اشخاصی مطالب نوشته می شود که اینها عمال اجانب هستند و می خواهند مملکت ما را باز به خرابی بکشانند ، از آن طرف مقالاتی و مطالبی که راجع به مسائل نهضت است ، راجع به مسایل نهضت است ، راجع به مسایل اسلام است ، یا تحریف می شود یا نوشته نمی شود ، اینطور مطبوعات را نمی توانیم برایش احترام قائل بشویم . برای مطبوعاتی ما احترام قائل هستیم که بفهمد آزادی بیان و آزادی قلم یعنی چه ))

همان ، ج 6 ، ص 192  26/2/58

استقلال و عدم وابستگی

(( .. من بار دیگر از مطبوعات سراسر ایران می خواهم که بیایید و دست در دست یکدیگر نهید و آزادانه مطالب را بنویسید ، ولی توطئه نکنید . من بارها گفته ام که مطبوعات باید مستقل و آزاد باشند ولی متاسفانه و با کمال تعجب تعدادی از آنها را در مسیری دیدم که با کمال بی انصافی مقاصد شوم راست و چپ را در ایران پیاده می کردند و هنوز می کنند . مطبوعات در هر کشوری نقش اساسی را در ایجاد جوی سالم و یا نا سالم دارند. امید است که در خدمت خداو مردم درآیند .. ))

همان ، ج 12 ، ص 23 1/1/59

انتقاد صحیح و سازنده

(( .. مساله دیگر راجع به انتقاد ، البته روزنامه ها باید مسائلی که پیش می آید را نظر کنند ، یک وقت انتقاد است ؛ یعنی انتقاد سالم است ، این مفید است . یک وقت انتقام است ، نه انتقاد ، این نباید باشد ، این با موازین جور در نمی آید . انسان چون با یکی خوب نیست ، در مطبوعات او را بکوبند ،کار درستی نیست . اما اگر کسی خلاف کرده است ، باید او را نصیحت کرد ، پرده دری نباشد ، ولی انتقاد خوب استفاده عموم و این که مردم بفهمند باید چه بکنند و باید چه بشود .. ))

همان ، ج 19 ، ص 216  10/6/64

(( .. باید مطالب نشریات رو به انتقاد سالم و مصلحت اندیشی و هدایت باشد . گاهی ممکن است یک انتقادی از باب اینکه با سلامت نوشته نشده است ، انتقاد باعث بدتر شدن وضع شده باشد . انتقادی وضع را آرامش میدهد که از روی مصالح باشد و نویسنده توجه به این داشته باشد که مسئولیت الهی دارد و پیش خدا مسئول است . کسی که قلم بدست می گیرد ، بداند که مورد سئوال قرارمی گیرد که اینکه نوشتی چه بود .. ))

همان ، ج 14 ، ص 248  11/3/60

(( این روزنامه هایی که هر کدام به جان هم افتاده اند و یک راهی را دارند باز می کنند برای انتقاد از کشور ، برای انتقاد از جمهوری اسلامی ، برای انتقاد از جمهوری اسلامی ، برای انتقاد از گروهها یا اشخاص ، اینها شیاطین هستند و قلم ها در دست شیاطین است و خودشان توجه دارند ، روزنامه  ها و مطبوعاتی که باید در خدمت این ملت و در خدمت اسلام باشند ، باید همه با هم به طور برداری رفتار کنند و اگر انتقاد دارند ، انتقاد برادری داشته باشد ، مصلحت گرایی باشد.. ))

همان ، ج 14 ، ص 40  15/11/59

(( در هر صورت ما یک وظیفه اسلامی و انسانی داریم که آن چیزهایی که در این جمهوری اسلامی شده است بگوئیم و به مردم برسانیم ، انتقاد هم اگر داریم ، البته اگر کوتاهی شده باشد ، باید نوشته شود ، نمی گوئیم آن را ننویسند ، آنها را هم بنویسید ، اما انتقاد غیر از غرض ورزی است . یک وقتی قلمی می خواهد مساله ای را که کوچک است ، بزرگ کند ، چند مقابل کند ، تیتر بزرگی بنویسد و هر چه دلش می خواهد بنویسد که می بینیم گاهی تیترهایی مناسب با خود مطلب نیست بلکه تیتر را از جای دیگر پیدا کردند و زیرش چیز دیگری نوشته اند که البته این غرض ورزی است و یک وقت یک قلمی را می بینیم که می خواهد جامعه را اصلاح کند که هم خوبش را می گوید و هم آنچه ناقص است اما نه به طور غرض آلود ، نه به طور تضعیف .. ، دو جور گفتار است و دو جور نوشتن است . باید فکر این مطلب باشیم که دگر در کار شمای تنها و نه همه ، انتقاد است ، همه نویسندگان ، همه گویندگان به طور ملایم و بطور دلسوزانده مسائل را مطرح بکنند ، نه به طوری که بخواهید ، جمهوری اسلامی ایران ضربه بزنید . اگر این جمهوری اسلامی به واسطه قلم اینها ضربه بخورد ، پیش خدای تبارک و تعالی و پیش ملت و پیش همه ملت ها مسئولند ))

همان ، ج 13 ، ص 252  15/10/59

دقت در انتخاب تیتر

(( .. مطبوعات موظفند از تیترهایی که موجب تحریک و یا تضعیف مردم می شود و یا مخالف واقع است خودداری کنند و خود را با مسیر انقلاب تطبیق دهند و نیتر از درج مقالاتی که مضر به انقلاب و موجب تفرقه می شود خودداری کنند که این خود توطئه محسوب می شود .. ))

همان ، ج 8 ، ص 285  6/6/58

(( .. مقالاتی که می نویسید اصلاحی باشد ، اخباری که می نویسید ، تیترهایی هست ، مردم اینها را در روزنامه ها می بینند و می فهمند که این تیتر از کجا پیدا شده است و برای چه مقصدی این تیتر را گذاشته اند و گاهی هم آدم می بیند مساله اینطوری نبوده است ، تیترش یک جور است و مساله اش یک جور دیگر . مردم این تیترها را نگاه می کنند که چه فسادی یا چه صلاحی واقع شده است . باید توجه کنید که روزنامه ای تیترش چیزی نباشد که محتوایش آنطور نباشد ، نه به آن تندی که در تیتر است و نه به آن عظمت ، این غش است . درست مثل کاسبی که روی متاعش چیز خوب می ریزد و آخرش فاسد است و این حرام است و اگر تیتر با محتوا نخواند ، غش است که شما با قلم هایتان می کنید . باید توجه کنید و شک نکنید ما روز محاسبه داریم ، از همه چیزها محاسبه می شود ان روز ، خود انسان ، قلم ها ، دست ، چشم ها ، شهادت می دهند ، دیر یا زود چیزی نیست ، ولی روزی هست )) 

همان ، ج 14 ، ص 258  12/3/60

ضرورت گزینش افراد صالح

(( .. باید آنهایی که در راس مطبوعات هستند توجه داشته باشند که مبادا در بین آن ها اشخاصی خودشان را جا بزنند .. این از مسائل مهم کسانی است که بخواهند خدمتی بکنند ، مجله ای بیرون بدهند یا روزنامه ای بنویسند . اولین مساله آن ها این اسست که افراد انتخاب کنند ، اولین مساله آنها انتخاب افراد است ، چون افراد اگر چنانچه اشخاصی منحرف باشند ، بدون اینکه شما توجه داشته باشید ، یک وقت متوجه می شوید که انحراف پیدا شده است ، چون اشخاصند که می توانند انسان را به دامان آمریکا و یا دامان شوروی بکشانند ))

همان ، ج 13 ، ص 248  15/10/59

(( .. شما نمی توانید در مجله ای که دارید افرادی را انتخاب کنید که سابقه شان انحراف بوده است به حساب اینکه حالا دیگر خوب شده است و آدم مسلمانی است و به این حساب او را در روزنامه تان وارد کنید . اینکه او خیلی خوب است ، برای خودش ، ما نمی گوئیم بد است . اما نمی توانیم مطلبی را که در تربیت یک ملتی و در سرنوشت یک ملتی دخالت دارد ، به دست او بدهیم .انی از مسائل مهمی است که در همه جا باید رعایت شود .. ))

همان ، ج 13 ، ص 250  15/10/59

ضرورت نظارت بر محتوای مطبوعات

(( .. نوشته هایی که می خواهید طرح بشود ، چند نفری را که یقین دارید آدم هایی هستند وارد مسیر ملت و کشور هستند و وابستگی به هیچ جا ندارند ، مطالعه و درست در آن دقت کنند و بعد از دقت در روزنامه یا مجله نوشته شود . اینطور نباشد که بنویسند و منتشر بشود ، بعد بفهمند که این نوشته بر خلاف بوده است ، و این مطلب یک امری است لازم .. ))

همان ، ج 13 ، ص 249   15/10/59

(( .. مقالاتی که نوشته می شود از اشخاصی که مقاله به شما ـ ممکن است از خارج از خود شما باشد ـ و مقاله می فرستند ، این مقالات را با دقت در یک شورایی که خودتان تاسیس می کنید که ممکن است یک وقت یک مقاله ای ابتدایش خیلی هم دلچسب باشد و برای شما خوب باشد ، لکن در خلالش یک وقت مسائلی مطرح می شود که بر خلاف مسیر خود شماست مقالات هم باید بطور دقت ، یک نفر نه ، یک شورایی باشد ، یک جمعیتی باشد که مقالات را درست تحت نظر بگیرد و بعد از اینکه دید همین راه و همین مسیر است ، آنوقت در مجله آن مقاله را منعکس کنید و همین طور راجع به عکس هایی که اگر در آن هست ، من درست الان نمی توانم بگویم چیزی را ، اگر عکس هایی در آن هست ، اگر چیز هایی مثلا در آن هست ، باز توجه کنید که یک وقت قالب نزنند به شما یک عکسهایی که نباید در مجله شما باشد .. ))

همان ، ج 14 ، ص 51  18/ 11/59

فرم و شکل نشریات

(( .. در این مورد آنچه بیش از همه در فرهنگ مردم تاثیر می گذارد ، مجله و فرم مجله است ، برای اینکه مجله و نحوه ارائه آن خیلی تاثیر می کند . شما دیدید زمانی که مجلات دست منحرفین بود ، همان نوشتن و صفحه ها در آنها تاثیر داشت . یک جوانی که مجله را ورق می زند ، در روحیه اش تاثیر می گذارد . اگر می خواند ، همه چیز انحرافی گذاشته بودند و همه چیز را وارونه می کردند . فکرها را مقید کرده بودند در یک محدوده هایی و نمی گذاشتند که جوانی که تازه می خواهد وارد شود در جامعه ، فکر آزاد داشته باشد و خودش مسائل را بررسی کند . این کودک از دبستان گرفته تا هر کجا بوده ، تحت تاثیر این معلم ها و .. آنهاست .))

همان ، ج 15 ، ص 35  4/4/60

پرهیز از نوشته های اختلاف انگیز و حفظ آرامش جامعه

(( .. بر جمیع سخنرانان ، چه در محیط های باز و چه بسته و تمام نویسندگان تکلیف حتمی شرعی است که حتی بطور اشاره و کنایه ، از گفتار و نوشته های اختلاف انگیز اجتناب نمایند که امروز اختلافات برای امت اسلامی سم کشنده است و باید بدانند که ایجاد اختلاف در محیط حاضر ، جز تبعید از نفس اماره و شیطان درونی و خدمت به ابرقدرتها خصوصا آمریکای جهانخوار نیست و از منکرات بزرگی است که شیطان به اسم اسلام ، بر زبانها و قلم ها جاری می کند و باید بدانند که انقلاب اسلامی تاب تحمل را ندارد و متخلف را مجازات خواهد کرد ))

همان ، ج 14 ، ص 157  12/1/60

(( .. یکی از مسائلی که الان لازم است من عرض می کنم ، ما الان در ایران احتیاج به آرامش داریم ، اگر ما بخواهیم که این نهضت پیروز بشود ، باید ما آرامش این مملکت را حفظ بکنیم ، باید همه قشرها متوجه باشند که آرامش را حفظ بکنند ، نباید به جان هم بریزند ،ارشاد بکنند ، تلویزیون باید ارشاد بکنند ، روزنامه  نباید یک چیزهایی را که موجب تهییج مردم است و موجب انحراف مردم است در آنجا بنویسند .. ))

همان ، ج 12 ، ص 209  7/4/59

پرهیز از شایعه پراکنی

(( .. من ارباب جراید و رسانه ها و گویندگان را نصیحت می کنم که دست از این شایعه افکنی ها بردارند و مسائل بیهوده ومطالب دروغ را برای زیاد شدن تیراژ پخش نکنند ، که اگر احساس توطئه و فساد شود ، ملت با آنها به طور دیگر عمل می کنند از آزادی سوء استفاده نکنید و مسیر ملت را رها ننمائید و از بزرگ نشان دادن وقایع کوچک بپرهیزید که صلاح مملکت و ملت در آن است ..))

همان ، ج 8 ، ص 22 ،  8/5/58

رعایت تقوای الهی

(( .. باز می گویم توجه داشته باشید که همه ما در محضر خدا هستیم ، اینجا محضر خداست . آنوقت که قلم در دست می گیرید و می خواهید بنویسید بدانید که فکر شما ، زبان شما ، قلب شما ، قلم شما همه در محضر خداست .. ))

همان ، ج 14 ، ص 116   12/12/59

(( .. در نوشته هایتان به خدا توجه داشته باشید ، بدانید که این قلم که در دست شماست ، در محضر خداست و اگر هر کلمه ای نوشته شود ، بعد سئوال می کنند چرا این نوشته  شده است . اگر به جای این کلمه بشود یک کلمه خوبتر نوشت ، از شما سئوال می کنند ، چرا این کلمه زشت را نوشته اید ))

همان ، ج 13 ، ص 253   15/10/59

ضرورت اصلاح بنیادین در مطبوعات

(( .. خدمتی که مجله ها و روزنامه ها و سایر رسانه های این مملکت می توانند به کشور خودشان و به اسلام بکنند این است که وضع این مجله ها را تغییر بدهند . این مجله ها در زمان رژیم سابق یک وضعی داشت از حیث مطالب ، از حیث عکس ها و از این جهات ، اگر شما بخواهید خدمتی بکنید به کشور خودتان ، خدمتی بکنید به اسلام ، باید از چیزهایی که انحراف می آورد بپرهیزید ))

همان ، ج 8 . ص 22   4/4/ 58

(( .. با اهمیتی که مطبوعات و نقشی که در ساختن جامعه دارند . با گذشت بیش از یک سال از برقراری جمهوری اسلامی باز دیده می شود که بسیاری از مطبوعاعت در خط انقلاب نیستند و اصلاحاتی بنیادی در آنها باید تحقق یابد که اشخاص منحرفی که موجب این امور انحرافی می شوند دستشان از این رسانه های گروهی کوتاه شود .. ))

همان ، ج 12 ، ص 63  8/2/59

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد