اتحاد با امام

راههای جلوگیری از تجاوز دشمنان

اتحاد با امام

راههای جلوگیری از تجاوز دشمنان

دیدار جمعی از فرماندهان ارتش

 

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در دیدار جمعی از فرماندهان ارتش با گرامیداشت 29 فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، و قدردانی از تلاشهای بسیار خوب ارتش تأکید کردند: باید با استفاده از فرصتی که خداوند متعال برای خدمت در نظام جمهوری اسلامی فراهم کرده، همه ظرفیت ها و توانایی های فکری و عملی به میدان آورده شود.
فرمانده کل قوا خاطرنشان کردند: در هر عرصه ای که توانایی های فکری و عملی، خالصانه به میدان آورده شوند، کمک و لطف الهی شامل حال خواهد شد و زمینه موفقیت های روزافزون بوجود خواهد آمد.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم زمان بندی دقیق برای اجرای طرحها، افزودند: یکی از مواردی که باید مورد توجه جدی نیروهای مسلح بویژه ارتش قرار گیرد، نوسازی پادگانها و ایجاد فضای مناسب کار برای نیروها است.
در این دیدار امیر سرلشکر صالحی فرمانده کل ارتش و امیرسرتیپ پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش، گزارشی از طرحها و برنامه های انجام گرفته و در دست اقدام ارائه کردند.
در ابتدای این دیدار نماز جماعت ظهر و عصر به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد

حدیث هفته1

از حکمتهاى امام صادق «علیه السلام»: قال: إنّما یأمر بالمعروف وینهى عن المنکر من کانت فیه ثلاث خصال: عالم بما یأمر،عالم بما ینهى. عادل فیما یأمر، عادل فیما ینهى. رفیق بما یأمر، رفیق بما ینهى.
(تحف العقول صفحه ۳۵۹)
آمر به معروف و ناهى از منکر باید سه ویژگى داشته باشد:
۱- علم به معروف و منکر بودن آنچه را که می ‏خواهد به آن امر نموده یا از آن نهى کند، داشته باشد.
۲- در امر و نهى خود، مراعات عدالت را بنماید. و مراد از عدالت در این باب آن است که اگر شخص، معروفى را ترک می کند و یا منکرى را انجام می ‏دهد، لکن در عملِ خود معذور است و یا مصلحت مهمترى را لحاظ می کند، نباید به او امر و نهى شود.
۳-  با ملایمت و مدارا امر به معروف و نهى از منکر نماید.
(از احادیث منتخب رهبر معظم انقلاب «دام ظله» در شروع درس خارج)

عفو و تخفیف مجازات تعداد 601 نفر از محکومان محاکم

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی با پیشنهاد آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه  مبنی بر عفو یا تخفیف مجازات تعداد 601 نفر از محکومان محاکمِ عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی بمناسبت دوازدهم فروردین سالروز جمهوری اسلامی ایران موافقت کردند. 

دیدار جمعی از فرماندهان و مسئولان نظامی و انتظامی

 

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در دیدار جمعی از فرماندهان و مسئولان نظامی و انتظامی مبارک بودن و برکت داشتن گذر ایام، سال و حرکت ملتها را در کار و تلاش پرنشاط و خستگی ناپذیر، نوآوری و خلاقیت و نگاه بلندمدت در کنار توکل بر خداوند دانستند و تأکید کردند: حرکت مبارکی که امروز در منطقه آغاز شده است بخشی از ثمرات ایستادگی، عزم راسخ و شجاعت ملت ایران و به میدان آوردن توان، اراده و نشاط خود به میدان است و در آینده تحولات بیشتری در منطقه در راه خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ویژگی بهار و نوروز که همراه با روئیدن و بالیدن است افزودند: انسانها نیز می توانند خود را هماهنگ با عالم طبیعت کنند و از این فرصت برای روئیدن و بالیدن و تلاش و نوآوری و ابتکار استفاده کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای حرکت در مسیر اهداف الهی و اعتقاد به کمک خداوند را زمینه ساز روئیدن و بالیدن دانستند و خاطرنشان کردند: امید به خداوند و ایمان الهی، مأیوس نشدن در برابر مشکلات و نگاه بلندمدت و تاریخی راز پیشرفت است که باید این روحیه را بیش از پیش تقویت کرد.
ایشان پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ایستادگی ملت ایران در برابر مشکلات و فشارها را نمونه ای از حرکت همراه با روئیدن و باÙ �یدن برشمردند و افزودند: تقریباً همه تحلیل گران دنیا اذعان دارند که حرکت کنونی در منطقه خاورمیانه و شمال افریقا ناشی از قیام ملت ایران است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تأثیرات پیروزی انقلاب اسلامی ایران در تغییر معادلات منطقه ای و بین المللی از جمله قضیه فلسطین و همچنین شکسته شدن ابهت استکبار، تأکید کردند: حرکت کنونی منطقه نتیجه انباشت تدریجی انگیزه ها، فکرها و تصمیم ها است که اکنون بروز کرده است و این موضوع نیز ناشی از ایستادگی و ثبات قدم ملت ایران ونشانه های خوب پیشرفت در ایران اسلامی است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: انقلاب اسلامی ایراÙ † همانند شجره طیبه ای است که   میوه های ایستادگی 32 ساله آن به صورت عزت ملت، سربلندی سیاسی نظام اسلامی، پیشرفتها و نوآوریها در عرصه های مختلف علمی و اقتصادی، و کوتاه نیامدن در مقابل قدرتهای زورگو، تداوم پیدا کرده و اکنون به الگویی برای ملتهای منطقه تبدیل شده است.
ایشان، قضیه هسته ای را یک نمونه از ایستادگی ملت ایران برشمردند و خاطرنشان کردند: در قضیه هسته ای قدرتهای استکباری تمام توان سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی خود را به کار گرفتند و تلاش کردند با جنجال آفرینی، فشار و تحریم زمینه ساز صرفنظر کردن جمهوری اسلامی ایران از این موضوع شوند اما اکن ون بعد از گذشت 8 سال ایران اسلامی بر همه تلاشها و فشارهای استکبار فائق آمده و ضمن پیشرفت چشمگیر در قضیه هسته ای، نشان داده که در جنگ اراده ها، قویتر از قدرتهای بزرگ دنیا است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران در یک نبرد 32 ساله با قدرتهای استکباری، نه تنها تسلیم نظم ظالمانه جهانی آنها نشده بلکه پیشروی هم کرده و طرف مقابل و در رأس آن امریکا اکنون نسبت به سالهای گذشته دچار ضعف و شکست نیز شده است.
فرماندهی معظم کل قوا در بخش دیگری از سخنان خود، نیروهای مسلح را به تقویت روحیه نشاط، کار و تلاش پیگیر و آرایش صحیح امکانات توصیه کردند و افزودند: در نیروهای مسلح حرکت رو به جلو خوبی آغاز شده است که این حرکت باید با شتاب و تحرک و نشاط بیشتری ادامه پیدا کند.
ایشان همچنین با تأکید بر لزوم هم افزایی بیش از پیش، ارتقای آموزشها، سازماندهی ها، آمادگی رزمی و تجهیزات دفاعی در نیروهای مسلح خاطرنشان کردند: نیروهای مسلح در نظام جمهوری اسلامی، حصن و حصار مردم هستند که این حصن همواره باید مستحکم باشد.
در این دیدار سرلشکر بسیجی دکتر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در گزارشی از تلاشها و اقدامات نیروهای مسلح در سال گذشته، گفت: ابلاغ طرح جامع نیروها و سازمانها، ارتقای توان دفاعی و آمادگی رزمی در بخشهای مختلف از جمله هوا – فضا و دریا، و پیشرفت طرح تحول سپاه از جمله اقدامات انجام گرفته است.
وی تمرکز بر راهکارهای ابتکاری و خلاقانه، ارتقای سطح دانش نیروی انسانی، ارتقای سطح فناوری و اطلاعات، تحول در صنایع دفاعی براساس طرح حکمت و تقویت برنامه های سازمان بسیج مستضعفین تا پایان برنامه پنجم را از برنامه های اصلی نیروهای مسلح در سال 90 برشمرد.
در پایان این دیدار نماز جماعت ظهر و عصر به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد.

دیدار مهندسان – تکنسین ها و کارگران صنعت نفت

 

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین عصر امروز در دیدار مهندسان – تکنسین ها و کارگران صنعت نفت در منطقه پارس جنوبی و جمعی از خانواده های معظم شهیدان این منطقه، با اشاره به نامگذاری سال جدید به نام سال جهاد اقتصادی خاطرنشان کردند: ملت ایران، 32 سال در مقابل زورگویان جهانی ایستادگی کرده است و این جهاد و مبارزه، به شکل پیچیده تر، عمیق تر و حساس تر در عرصه اقتصادی ادامه خواهد یافت.
ایشان، آشنایی و دلبستگی ملت ایران به فرهنگ جهاد را از رموز پیشرفت مستمر کشور در عرصه های دفاع، علمی و سیاسی دانستند و افزودند: تفاوت جهاد اقتصادی، با Ø �لاش اقتصادی این است که جهاد اقتصادی، با توجه به حضور دشمن در عرصه مقابله با پیشرفت کشور و ملت معنا پیدا می کند و در واقع مبارزه ای است که آحاد مردم و مسئولان در آن سهیم اند.
رهبر انقلاب اسلامی، با اشاره به تلاش سلطه گران برای کارشکنی در راه پیشرفت ملت ایران افزودند: کار عظیمی که در منطقه پارس جنوبی صورت گرفته نوعی جهاد اقتصادی فی سبیل الله است چرا که با نیت «اعتلای اسلام و کلمه حق» و افزایش عزت و پیشرفت ملت ایران انجام شده است.
ایشان با تشکر از همه متخصصان، کارکنان و فعالان طرحهای تولید و توسعه پارس جنوبی افزودند: این گونه کارهای جهادی به علت اتکای به تولیدِ دانش بنیان، می تواند شکوفایی پایدار کشور را تضمین کند.
ایشان، پیشرفت مستمر ملت ایران را در 32 سال اخیر نشانه تحقق وعده تخلف ناپذیر پروردگار مبنی بر پیروزی جهاد فی سبیل الله دانستند و افزودند: ملت، و مسئولان بخشهای گوناگون کشور، امسال جهاد و مبارزه اقتصادی فی سبیل الله را با تمام توان دنبال می کنند و خداوند نیز به این مبارزه برکت خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی، «تکیه بر استعداد نسل جوان و تواناییهای خودی»، احساس بی نیازی از بیگانگان و یاری جستن از چشمه جوشان اراده ملت را، راه علاج همه دردها و مشکلات خواندند و در تبیین مصادیقی از جهاد و مبارزه اقتصادی افزودند: مصرف درست و پرهیز از اسراف و تبذیر – ایجاد فرهنگ کار و تلاش لِلّه و تعلیم این فرهنگ کارگشا به جوانان – حرکت در جهت پیشرفت و عدالت و «تلاش بی وقفه برای حل مشکلات و رفع نیازهای مردم»، اجزایی از مجموعه جهاد همگانی ملت و مسئولان ایران در سال جهاد اقتصادی است.
ایشان اتحاد کلمه، همدلی، همکاری، احساس برادری و مجاهدت عمومی را رمز همیشگی فائق آمدن ملت بر دشمنان اسلام و ایران خواندند و خاطرنشان کردند: مسیر ارتقای عزت و عظمت ملت ایران همچنان ادامه خواهد یافت.
حضرت آیت الله خامنه ای با ابراز خرسندی از بازدید از طرحهای منطقه پارس جنوبی و تأکید برضرورت مطالعات عمیق علمی در عرصه نفت و گاز افزودند: این کارهای بسیار عظیم نشان می دهد «احساس توانایی»، سرمایه اصلی ملت ایران است و ملت با اتکای به این روحیه، هرکاری را اراده کند، انجام خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی، نفت و گاز را ثروت عمومی ملت ایران خواندند اما افزودند: نیروی انسانی «با استعداد، علاقمند و توانا»، سرمایه عظیم و اصلی کشور در دستیابی به قله های رفیع پیشرفت و تعالی است.
ایشان، همچنین در بخش دیگری از سخنانشان، تاریخ مردم استان بوشهر را لبریز مجاهدت در راه استقلال و عزت ملی برشمردند و افزودند: خوشبختانه فضای عمومی کشور فضای کار و تلاش و همدلی است و ملت ایران فراموش نمی کند که مجاهدت و ایثار «شهیدان، جانبازان و ایثارگران»، فرصت تاریخی پیشرفت را در اختیار او قرار داده است.
در آغاز این دیدار آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر ضمن خیرمقدم به رهبر انقلاب اسلامی گفت: استان بوشهر یکی از عرصه های مهم
جهاد اقتصادی است و مردم این استان با وحدت، تلاش و جدیت، در این میدان هم مانند دیگر میدانهای جهاد و مبارزه موفق خواهند بود.
آقای میرکاظمی وزیر نفت هم بار دیگر از طرف کارکنان صنعت نفت به رهبر انقلاب اسلامی خوش آمد گفت و افزود: تمام تل اش همکارانم در صنعت نفت پیشبرد اهداف بلند توسعه و عدالت است.

بازدید از طرحهای توسعه پارس جنوبی در عسلویه

 

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در اولین هفته کاری سال نو، امروز از طرحهای تولید و توسعه صنایع «نفت، گاز و پتروشیمی» در منطقه پارس جنوبی در عسلویه بازدید کردند.
میدان گازی پارس جنوبی، 47 درصد ذخائر گاز ایران را که حدود 8 درصد کل ذخایر گاز جهان می شود، در خود جای داده است.
در ابتدای سفر یک روزه رهبر انقلاب اسلامی، مسئولان منطقه پارس جنوبی موقعیت کلی صنایع مختلف این منطقه را با استفاده از ماکت و نقشه تشریح کردند. براساس توضیحات مسئولان، در این منطقه مهم صنعتی – اقتصادی، تاکنون 10 فاز به طور کامل به تولید رسیده و 19 فاز دیگر در دست طراحی یا اجراست. واحدهای به تولید رسیده، در مجموع روزانه 210 میلیون متر مکعب گاز شیرین، 40 هزار بشکه میعانات با ارزش گازی ،و 200 تن گوگرد تولید می کنند. ارزش میدان پارس جنوبی، معادل صد و بیست سال صادرات نفت ایران است.
رهبر انقلاب اسلامی درادامه سفر به منطقه پارس جنوبی، بیش از 2 ساعت از واحدهای مختلف صنعتی این منطقه، بازدیدکردند.درطول بازدید ، مسئولان واحدهای مختلف توضیحات لازم را بیان می کردند.بر اساس این توضیحات گاز ترش مورد نیاز هر واحد صنعتی در این منطقه، از میدان عظیم گازی پارس جنوبی تأمین و با بیش از 100 کیلومتر لوله گذ اری در بستر دریا به ساحل منتقل می شود .در این روند تاکنون حدود هزار و پانصد کیلومتر لوله گذاری در بستر دریا انجام شده است. گاز ترش در واحدها و تأسیسات مختلف به گاز شیرین و مواد مورد نیاز مجتمع های پتروشیمی تبدیل می شود.
بگفته مسئولان منطقه ، علاوه بر فازهای دهگانه ای که تاکنون در پارس جنوبی به تولید رسیده، امسال نیز، فازهای 15، 16، 17 و 18 در این منطقه به بهره برداری می رسد .
مسئولیت فازهای 15 و 16 را قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا بر عهده دارد وکلیه مراحل طراحی - مهندسی و اجرای این دوفاز به دست متخصصان ایرانی انجام شده است. رعایت دقیق استانداردهای علمی – صنعتی در این دو فاز، موجب شده طراحی و مهندسی آنها، در دیگر فازهای توسعه پارس جنوبی مبنا قرار گیرد.
مسئولان منطقه پارس جنوبی در بازدید رهبر انقلاب اسلامی همچنین اعلام کردند امسال  با بهره برداری از فازهای 17 و 18، پنجاه میلیون مترمکعب به ظرفیت گاز خانگی کشور افزوده می شود که این گام بلند، تأمین با ثبات و مطمئن گاز مورد نیاز مردم در سراسر ایران و افزایش یک میلیون انشعاب گاز شهری و روستایی را امکان پذیر می کند.
علاوه بردستگاهها و وزارتخانه های مختلف، بیش از صد پیمانکار و شرکت خصوصی نیز در طراحی واجرای فازهای 29 گانه تولید و توسعه پارس جنوبی فعاÙ �ند و تنها در سال گذشته، حدود 11 میلیارد دلار در این منطقه سرمایه گذاری داخلی و خارجی شده است.
میزان استفاده از تجهیزات ساخت داخل در واحدهای صنعتی منطقه راهبردی پارس جنوبی، در اوایل بهره برداری یعنی حدود یک دهه قبل، 15 درصد بود که این میزان اکنون به 60 درصد رسیده است.
همچنین براساس اطلاعاتی که مسئولان منطقه در طول بازدید رهبر انقلاب اسلامی برای ایشان بیان کردند میانگین مدت اجرای پروژه ها 70 ماه بود ه که با مطالعات عمیق علمی و تدابیر پیچیده تخصصی اکنون به 35 ماه رسیده است.
حضرت آیت الله خامنه ای در بازدید از این صنایع، بر رعایت موازین محیط زیست و تلاØ ´ مستمر بر تولید ارزش افزوده تأکید کردند.
در منطقه پارس جنوبی همچنین، چندین مجتمع پتروشیمی احداث شده و یا در دست احداث است.پتروشیمی نوری یا برزویه که عظیم ترین واحد آروماتیک کشور به شمار می رود از جمله این واحدها است. پتروشیمی نوری با تولید بوتان – پروپان و متان، نقش مهمی در تأمین مواد مورد نیاز صنایع مختلف کشور ایفا می کند.
تولید بنزین با خلوص و اُکتان بسیار بالا از جمله نوآوریهایی است که در این مجتمع پتروشیمی صورت گرفته  و تهدید دشمن را برای تحریم فروش بنزین به ایران، پیشاپیش خنثی کرده است .
رهبر انقلاب اسلامی پس از بازدید از این واحد پتروشیمی، گسترش روحیه ابتکار و نوآوری را، راهگشای تسریع در پیشرفت کشور خواندند.
علاوه بر پتروشیمی نوری چندین واحد پتروشیمی دیگر در پارس جنوبی در دست احداث است که پتروشیمی کاویان از جمله آنهاست. این واحد عظیم صنعتی با ظرفیت سالانه 2 میلیون تن، بزرگترین واحد پتروشیمی در نوع خود محسوب می شود. این مجتمع که تاکنون حدود 1 میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری شده امسال به بهره برداری می رسد.
ضرورت انتقال دانش «طراحی – مهندسی – مدیریتی و اجرایی» به نسل جوان از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب اسلامی در بازدید از فازهای مختلف منطقه پارس جنوبی خاطرنشان کردند.
در حال حاضر حدود 53 هزار نفردر واحدهای مختلف صنعتی – اقتصادی این منطقه شاغلند که میانگین سنی اکثر آنها  حدود 30 سال است .
مسئولان منطقه پارس جنوبی در بازدید حضرت آیت الله خامنه ای از این منطقه همچنین اعلام کردند تا سال 94، پنجاه و پنج میلیون تن ظرفیت نصب شده پتروشیمی در این منطقه ایجاد خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی قبل از بازدید از واحدهای منطقه پارس جنوبی، در جمع مدیران ارشد و اجرایی صنعت نفت کشور و پیمانکاران طرحهای مختلف تولید – توسعه پارس جنوبی حضور یافتند.
در این دیدار که وزرای اقتصاد، صنایع و معادن، رئیس کل بانک مرکزی و شماری Ø �ز نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور داشتند وزیر نفت با گرامیداشت یاد شهیدان جهادگر صنعت نفت، اعلام کرد: برای استفاده از ظرفیت بسیار ارزشمند میدان گازی پارس جنوبی 29 فاز پیش بینی شده است که همه آنها در برنامه پنجم توسعه، به تولید می رسد. صادرات گاز به خارج از جمله اهداف توسعه منطقه پارس جنوبی است که وزیر نفت به ان اشاره کرد.
آقای میرکاظمی همچنین با اشاره به مطالعات دقیق کارشناسانه برای کوتاه کردن مدت اجرای فازهای منطقه پارس جنوبی، درآمد سالانه صنایع منطقه پارس جنوبی را در پایان اجرای 29 فاز تولید و توسعه، بیش از 110 میلیارد دلار اعلام کرد.
آقای میرکاظمی با اشاره به ظرفیت صنایع پتروشیمی پارس جنوبی و عسلویه گفت: در پایان برنامه پنجم ظرفیت پتروشیمی کشور به 95 میلیون تن خواهد رسید.
وزیر نفت حضور موفق شرکتهای ایرانی را در طرحهای توسعه منطقه پارس جنوبی، بسیار نوید بخش خواند و گفت: با اتمام اجرای فازهای پیش بینی شده ایران در صنایع نفت و گاز، دارای فناوری بومی خواهد بود و از توانایی صدور این فناوری کاملاً ایرانی به دیگر کشورها برخوردار خواهد شد.
وزیر نفت در جمع بندی سخنان خود، سال نو را در صنعت نفت و گاز سالی بسیار پرنشاط و موفق پیش بینی کرد.
در این دیدار همچنین مهندس سوری مدیرعامل شرکت نفØ ª و گاز پارس گزارشی از روند پیشرفت طرحهای مختلف توسعه و توسعه منطقه پارس جنوبی بیان کرد.

سال 1390، حضرت آیت الله خامنه ای

جمع دهها هزار نفر از زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی ثامن الحجج علی بن موسی الرضا علیه السلام (1390/01/01)   

همزمان با نخستین روز از سال 1390، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز، در جمع دهها هزار نفر از زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی ثامن الحجج علی بن موسی الرضا علیه السلام در شبستان امام خمینی (ره) و دیگر صحن هاو رواق های  رضوی در مشهد مقدس، در سخنان مهمی ضمن ارزیابی حرکت کلی کشور در سال 89 بویژه در زمینه تحقق شعار همت مضاعف و کار مضاعف در عرصه های مختلف از جمله علم و فناوری، هدفمندسازی یارانه ها و برخورد هوشمندانه و قوی با تحریمهای غرب، به تبیین شعار جهاد اقتصادی برای سال 1390 و شاخص و الزامات این حرکت عظیم اقتØ �ادی پرداختند و در پایان نیز با بیان  موضع جمهوری اسلامی در قبال حرکتهای مردمی اخیر در منطقه، اقدامات مزورانه آمریکا و غرب را تشریح کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای سخنان خود ضمن تبریک مجدد عید سعید نوروز به ملت ایران و همه ملتهایی که این عید را گرامی می دارند، به ارزیابی حرکت کلی کشور در سال 89، بویژه در زمینه تحقق شعار همت مضاعف، کار مضاعف پرداختند و خاطر نشان کردند: ملت و مسئولان در سال گذشته حقیقتاً، از خود یک همت والا و بلند نشان دادند و توانستند کار مضاعف انجام دهند که البته نتایج آن در بلند مدت شناخته خواهد شد ولی درهمین ماههای اخیر و کوتاه مدت نیز آثار آن در بخشهای مختلف مشهود است.
ایشان عرصه علم و فناوری را یکی از نمونه های بارز تحقق همت مضاعف و کار مضاعف برشمردند و افزودند: حرکت علمی برجسته ای که از چند سال پیش در کشور آغاز شده، اکنون شتاب بیشتری گرفته است و این حرکت فزاینده علمی نیز در جهت بدست آوردن دانش و فناوریهای نو و برتر دنیاست.
رهبر انقلاب اسلامی، بخشهای زیست فناوری، هوا – فضا، نانوفناوری، سلولهای بنیادی، تولید رادیوداروهای بسیار مهم، تولید داروهای ضدسرطان، تولید موتورهای توربین های بادی، تولید ابر رایانه ها و انرژی های نو  را از جمله دانش های نو و برتر دنیØ § دانستند و تاکید کردند ، دانشمندان جوان ایرانی با حرکتی شتابنده در حال پیشروی در این عرصه ها هستند و بر اساس گزارش مراکز معتبر بین المللی شتاب حرکت  علمی ایران ، بیشتر از شتاب جهانی است .
حضرت آیت الله خامنه ای در بیان ویژگیهای  حرکت پرشتاب علمی کشور ، افزودند :  حضور دانشمندان جوان  با متوسط  سن 35 سال ،  روحیه خودباوری و  اعتماد به نفس بالا ، و شکل گیری زنجیره  تجاری سازی تولید علم و تولید ثروت ملی از نکات برجسته  این حرکت علمی است . ایشان در خصوص تجاری سازی  تولید علم خاطر نشان کردند ، اگر زنجیره  تولید دانش ، تبدیل دانØ ´ به فناوری ، تولید محصول و در نهایت تجاری سازی علم  تکمیل شود ، مسیر تولید علم به تولید ثروت ملی کشور و پاسخگویی به نیازهای ملت منتهی خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی هدفمند سازی  یارانه ها را یکی دیگر از نمونه های تحقق همت مضاعف و کار مضاعف خواندندو افزودند :  اجرای هدفمند سازی یارانه ها که همه صاحبنظران  اقتصادی  بر آن متفق القول هستند ، یکی از آرزوهای سالهای متمادی بود که به لطف خداوند در سال 89  آغاز شد و همکاری دولت و ملت هم در اجرای آن عالی بود .
حضرت آیت الله خامنه ای  با تاکید بر اینکه آثار اجرای هدفمندی یارانه ها در بلند مدت آشک ار خواهد شد، خاطر نشان کردند : در همین مدت کوتاه  نیز برخی نتایج اجرای هدفمند سازی یارانه ها مشهود است .
ایشان از جمله اهداف  هدفمندسازی یارانه ها را  ، توزیع  عادلانه یارانه ها و گام بلند  برای تحقق عدالت اجتماعی بر شمردند  و افزودند : از دیگر اهداف این موضوع ، مدیریت مصرف انرژی و اصلاح واقعی الگوی مصرف و اصلاح ساختار اقتصادی کشور است .
رهبر انقلاب اسلامی افزایش صادرات غیر نفتی و نزدیک شدن به هدف مهم قطع وابستگی بودجه کشور به نفت را از دیگر نمونه های تحقق شعار همت مضاعف و کار مضاعف در سال 89 دانستند و خاطر نشان کردند ، نمونه دیگر ، برخورد هوشمندانه و مقتدرانه مردم و مسئولا ن با تحریم های غرب به سردمداری  آمریکا  بود که خوشبختانه با تلاش زیاد و کار متراکم مسئولان در بخشهای مختلف ، دشمن خلع سلاح شد و اکنون خود غربیها  اذعان دارند که تحریم ها دیگر اثری ندارند .
حضرت آیت الله خامنه ای اقدامات انجام گرفته  در زمینه اشتغال زائی ،  ساخت مسکن شهری و روستایی ، احداث بزرگراهها و راه ها و ارتباطات الکترونیک را از دیگر نمونه های تحقق همت مضاعف و کار مضاعف در عرصه اقتصادی برشمردند و در جمع بندی حرکت کشور در سال گذشته ، تاکید کردند ، سال 89 به معنای واقعی کلمه ، سال همت مضاعف و کار مضاعف بود که البته  این موضوع  فقط به سال 89 اختصاص ندارد و امسال و سالهای بعد نیز باید این موضوع ادامه یابد تا ملت ایران به جایگاه شایسته خود برسد .
بخش دوم سخنان رهبر انقلاب اسلامی به تبیین نامگذاری امسال  یعنی سال جهاد اقتصادی اختصاص داشت .
حضرت آیت الله  خامنه ای در این بخش از سخنان خود ابتدا دلیل انتخاب نام « جهاد اقتصادی »برای سال 90   را بیان کردند و افزودند : اگر چه  در کشور کارهای اساسی و ضروری باید انجام شود اما صاحبنظران معتقدند یکی از مسائل دارای فوریت و اهمیت بیشتر دراین برهه از زمان ، مسائل اقتصادی و حرکت جهاد گÙ �نه در این عرصه است  زیر اگر نظام اسلامی توانایی خود را در حل مشکلات اقتصادی به دنیا و همه  ملتها نشان دهد ، این موضوع در پیشرفت کشور و عزت ملت ایران تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت .
ایشان شاخص اصلی در حرکت اقتصادی را رشد اقتصادی پیش بینی شده در برنامه پنجم  توسعه دانستند وافزودند : در برنامه پنجم  ، حداقل رشد اقتصادی ، 8 درصد پیش بینی شده است که بهره وری نقش زیادی در تحقق این رشد خواهد داشت .
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید براینکه مسئولان باید اهمیت ارتقای سهم بهره وری در رشد اقتصادی کشور را برای مردم تبیین کنند ، خاطر نشان کردند  : از جمله اقدامات  دیگری که باید در عرصه اقتصادی کشور انجام شود عبارتند از :کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال ، افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی و توانمند سازی بخش خصوصی با ایجاد تعاونی ها ، آماده سازی زیر ساخت های حقوقی و قانونی ، حمایت از شکوفایی کار ، ایجاد  زمینه های لازم برای صرفه جویی در مواد اساسی بویژه آب مصرفی در بخش کشاورزی و مشارکت مستقیم مردم در اقتصاد .
حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر لزوم دادن اطلاعات به مردم در زمینه اقتصادی و توانمند سازی آنان برای مشارکت مستقیم در اقتصاد افزودند : رسانه ها و بویژه رادیو و تلویزیون  نقش مهمی دراین زم ینه دارند وباید مردم را در خصوص موضوعات و اطلاعات اقتصادی آگاه کنند ، ضمن آنکه دولت هم باید بر خورد فعالتری داشته باشد .
ایشان در ادامه به بیان الزامات حرکت عظیم اقتصادی در سال 1390  پرداختند و تاکید کردند  : انجام  جهاد اقتصادی نیازمند  روحیه جهادی ، استحکام معنویت و تدین در جامعه بویژه در میان جوانان ، پرهیز از مسائل حاشیه ای و حاشیه سازیها در کشور ، و حفظ اتحاد و انسجام  ملی در میان مردم ، مردم و مسئولان و در میان مسئولان است .
رهبر انقلاب اسلامی  با تذکر و هشدار جدی به مسئولان سه قوه در خصوص  طرح گله ها از یکدیگر در سطح افکار عمومی ، خاطر نشان کردند گله مندی  میان مسئولان از ابتدای انقلاب اسلامی وجود داشته و طبیعت کار هم همین است اما این گله ها را نباید میان مردم کشاند و آنها را ناراحت و مایوس کرد بلکه مسئولان باید گله ها را میان خود شان حل کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای یک تذکر دیگر هم  در خصوص نحوه برخورد با نامگذاری های هر سال داشتند و افزودند : در برخی مواقع نامگذاریها و شعارهای سال بصورت انبوه و باهزینه زیاد در تهران و شهرهای دیگر برروی تابلوها و در خیابانها نصب می شوند درحالیکه این کار بی فایده و دارای اشکال و خلاف هدف اصلی از نامگذاری هر سال است .ایشان تاکید کردند : Ù �دف ازنامگذاری برای هر سال  انجام اقدامات عملی است ، و نه نصب آن شعار و یا عکس های مربوط به آن بر روی تابلوها .
غافل نشدن از عرصه های غیر اقتصادی  در سال 1390 ، بویژه عرصه علم و فناوری سومین و آخرین تذکر رهبر انقلاب اسلامی در این بخش بود .
حضرت آیت الله خامنه ای سپس وارد بخش سوم سخنان خود یعنی تحلیل حوادث اخیر منطقه و حرکتهای مردمی در تونس ، مصر ، بحرین ، یمن و لیبی شدند .
ایشان این حرکتها را بسیار مهم و نشان دهنده یک تحول بنیادی در منطقه عربی ـ اسلامی و بیداری امت اسلامی دانستند و افزودند : دو عنصر مهم این حرکتها ، حضور مردم در صحنه ، و جهت گیری دیÙ �ی آن است .
رهبر انقلاب اسلامی علت اصلی حرکتهای اخیر در منطقه  را جریحه دار شدن غرور و عزت انسانی مردم منطقه بدلیل عملکرد  نادرست حاکمان ظالم  آنان دانستند و خاطر نشان کردند، بعنوان مثال عملکرد  حسنی مبارک در مصر و انجام جنایت آمیز ترین  کارها به نیابت از رژیم صهیونیستی  بویژه در موضوع غزه  و همچنین عملکرد قذافی در لیبی و تحویل امکانات هسته ای این کشور  به آمریکا در مقابل تهدیدهای توخالی و  وعده های  ناچیز غرب ، از جمله اقداماتی بودند که غرور مردم را جریحه دار کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین خصوص افزودند : تهدیدها و فشارهای غرب به سردمداری آمریکا در مورد ایران هم وجود داشت و همچنان نیز ادامه دارد اما مسئولان جمهوری اسلامی در مقابل این تهدیدها نه تنها عقب نشینی نکردند بلکه امکانات  هسته ای خود را هر سال بیشتر کردند .
ایشان به تشریح عملکرد و موضع گیری آمریکاییها در قبال حوادث منطقه پرداختند و افزودند : آمریکا ئیها  ابتدا درمقابل این حوادث متحیر و بی تحلیل بودند و برهمین اساس ، مواضع متناقضی اتخاذ کردند .
رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند : حمایت از دیکتاتورها ، رویه ثابت آمریکاییها است و از حسنی مبارک هم تا آخرین لحظه دفاع کردند اما هنگامی که متوجه شدند ادامه حضور مبارک  امکان پذیر نیست او را همچون دستمالی بدور انداختندکه این موضوع باید درس عبرتی برای سردمداران وابسته به آمریکا باشد .
حضرت آیت الله خامنه ای سقوط دیکتاتور مصر را ضربه بزرگی به سیاستهای  خاور میانه ای آمریکا دانستند و افزودند : آمریکا هنگامی که از حفظ بن علی و حسنی مبارک مایوس شد ، تلاش موذیانه و خباثت آلود و البته سطحی را آغاز کرد تا بتواند شاکله  نظام های  دیکتاتوری آنها را در تونس و مصر حفظ کند اما با ادامه قیام مردم این ترفند شکست خورد.
ایشان خاطرنشان کردند آمریکا ییها بعد از شکست دراین ترفند دو ترفند فرصت طلبی و ش بیه سازی را در دستور کار خود قرار دادند که فرصت طلبی و مصادره انقلابها نیز با شکست مواجه شد .
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش آمریکا برای شبیه سازی حوادث منطقه درایرانِ مردم سالاری دینی و ایرانِ ملت افزودند : آنها تلاش کردند تا با استفاده از عوامل فرومایه  و گرفتار هواهای نفسانی ، کاریکاتور مضحکی درایران بوجود آورند که ملت ایران به دهان آنها زد و این ترفند هم شکست خورد .
حضرت آیت الله خامنه ای عملکرد آمریکا در قبال حرکتهای مردمی در منطقه و ادعای دفاع از ملتها را منافقانه خواندند و با اشاره به سخنان اخیر  ریس جمهور آمریکا  در خصوص حمایت   از ملت ایران خاطر نشان کردند ، ما نمی دانیم که آیا  رئیس جمهور کنونی آمریکا می فهمد که چه می گوید یا اینکه غافل و گیج است . او می گوید مردم در میدان آزاد ی تهران همان مردم مصر در میدان التحریر هستند در حالیکه مردم هر سال در 22 بهمن در میدان آزادی تهران جمع می شوند و شعار اصلی آنها هم ( مرگ بر آمریکا) است .
ایشان تاکید کردند ادعاهای آمریکاییها مبنی بر حمایت از ملتها همواره دروغ است  و آنها نه تنها به ملتهای منطقه رحم نمی کنند بلکه در قبال ملت خود هم ترحمی ندارند زیرا رئیس جمهور فعلی آمریکا در بحرانی ترین شرایط اقتصادی این کشور هزارها میلیارد دلاØ ± از پول مردم آمریکا را به کیسه کمپانیهای اسلحه سازی و نفتی می ریزد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه تحلیل حرکتهای مردمی اخیرمنطقه به قضایای لیبی اشاره کردند و افزودند : جمهوری اسلامی ایران در قضایای لیبی ، هم رفتار دولت این کشور در کشتارمردم را محکوم می کند و هم حملات آمریکا و غرب را صددرصد محکوم می داند.
حضرت آیت الله  خامنه ای ادعای آمریکا و غرب مبنی بر اقدام نظامی برای حمایت از مردم لیبی  را کاملاً  غیر قابل قبول خواندند و تاکید کردند: اگر آنها واقعاً  طرفدار مردم لیبی هستند  ، چرایکماه نظاره گر کشتار مردم بودند و کاری انجام نداند.
ای شان خاطر نشان کردند ، آمریکا و غرب فقط بدنبال نفت لیبی و ایجاد جای پا دراین کشور است تا بتواند دولتهای آینده  تونس و مصر را زیر نظر داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی عملکرد سازمان ملل متحد در قضایای لیبی را نیز ننگی برای این سازمان بین المللی خواندند و افزودند  : سازمان ملل متحد بجای آنکه در خدمت ملتها باشد ، به آلت دست آمریکا و غرب تبدیل شده است.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه با اشاره به قضایای اخیر بحرین تاکید کردند:ماهیت قیام ملت بحرین هیچ تفاوتی با قیام مردم در مصر ، تونس ، لیبی و یمن ندارد زیرا مردم بحرین هم خواستار حق رای در انتخاباتی آزا د هستند که توقع زیادی نیست .
ایشان طرح موضوع شیعه و سنی در قضایای بحرین از جانب آمریکا و غرب را بهانه ای برای دخالت در مسائل منطقه دانستند و افزودند : آمریکاییها تلاش دارند تا با طرح موضوع شیعه و سنی در بحرین  ، مانع از کمکها و حمایتهای مردمی ازقیام مردم بحرین شوند .
رهبر انقلاب اسلامی با اظهار تاسف از گرفتار شدن برخی افراد دراین دام آمریکاییها تاکید کردند ،  طرح موضوع شیعه و سنی در قضایای بحرین  بزرگترین  خدمت به آمریکا و دشمنان امت اسلامی است .
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از ملت فلسطین بویژه در جنگ 22 روزه غزه  خاطرنشان کردند : جمهوری اسلامی ایران در حالی ازملت فلسطین و همچنین  حرکتهای اخیر منطقه در تونس ، مصر، لیبی و یمن حمایت کرده که آنان شیعه نیستند زیرا در این قضایا  بحث شیعه و سنی مطرح نیست بنابراین نباید  در قبال قضایای بحرین به بهانه شیعه بودن مردم سکوت کرد .
ایشان با اشاره به دخالت حکومت سعودی در قضایای بحرین افزودند : اوج وقاحت آمریکاییها واذناب آنها در منطقه ، آنجایی است که حضور تانکهای سعودی در بحرین را دخالت نمی خوانند اما اعتراض مراجع تقلید ، علما و خیرخواهان به کشتار مردم بحرین را دخالت ایران می نامند.
رهبر انقلاب اسلامی دخالت  نظامی دولت سعودی در بحرین را اشتباه خواندند و تاکید کردند ، این اقدام موجب منفور شدن حکومت سعودی در منطقه خواهد شد و قطعاً خسارات سنگینی برای عربستان در پی خواهد داشت.
حضرت آیت الله خامنه ای  در جمع بندی تحولات اخیر منطقه خاطر نشان کردند : حرکت  جدیدی که در منطقه  آغاز شده است ، حرکت امت اسلامی و با سمت و سوی اهداف اسلامی است و این حرکت طبق وعده الهی قطعاً به پیروزی خواهدرسید و سلسله شکست های آمریکا در منطقه ادامه پیدا خواهد کرد.
ایشان تاکید کردند : موضع نظام جمهوری اسلامی در قضایای منطقه را دفاع از ملتها و حقوق ملتها و مخالفت با دیکاتورها و مستکبران است .
رهبر انقلاب اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ، عید نوروز را فرصت مغتنمی برای اجرای دستورات و احکام اسلام دانستند و افزودند :  مردم ایران در طول سالهای متمادی بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی از عید نوروز برای معنویت ، معرفت  و نزدیکی به خدا استفاده کرده اند که نمونه بارز آن دعا و توسل  جمع زیادی از مردم به هنگام تحویل سال در بارگاه ها و زیارتگاه ها و مراکز دینی است .
حضرت آیت الله خامنه ای تاکید کردند: ملت ایران همواره از این سنت و آیین برای دین و معنویت و اخلاق اسلامی بهره برداری کرده است .
در ابتدای این دیدار آیت الله واعظ طبسی نمایند ه ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی ضمن تبریک  سال نو ، به  رهبر انقلاب اسلامی خیر مقدم گفت